Hieronder presenteren we alle functies en mogelijkheden die een Litams abonnement biedt

1. Reproductie
    De app bevat een complete reproduktie cyclus, van conditiescore vastleggen tot en met spenen.
    1. Vastleggen conditiescore (0.0; 0.5; 1.0 .... 4.0; 4.5; 5.0)
    2. Dekmelding = vastleggen dekmoment (waarmee verwachte worpdatum berekend wordt); aantal dekpogingen (terugkomers); vader(s) van nog niet geboren dier
      1. Man bij Vrouw
      2. Man(nen) bij Groep
      3. KI
    3. Drachtigmelding, inclusief schijndracht en dubieus. Bij drachtig kan je ook aantal embryos vastleggen
    4. Geboorte lammeren, waarbij je ook kan vastleggen
      1. Moeder = Worp – melden dat moederdier geworpen heeft, datum worp en eventueel ook aantal levend en doodgeboren.
      2. Geboortedatum
      3. Ras
      4. Geboortegewicht
      5. Plaats nieuwgeboren dier in zelfde of andere groep als moeder
      6. Vader vastleggen (als dekmleding ontbreekt(
    5. Adoptie
    6. Fles (met mogelijkheid verschillende typen flesvoeding te definiëren)
    7. Spenen
  2. Wegen en Sorteren
    Je kan met zowel de Litams ADS, als andere weegmachines (zoals Prattley, Gallagher, Te Pari etc) automatisch of semi-automatisch wegen en sorteren. (ConnectBox vereist).
    1. Automatisch wegen en sorteren
    2. Semi-automatisch wegen en sorteren
    3. Handmatig te wegen.
    4. Sorteren op basis van gegevens in de database
    5. Je kan gewichten en selectiecriteria combineren.
  3. Groepen
    1. Groepen maken, wijzigen, inzien en samenvoegen
    2. Geschiedenis van dieren per groep raadplegen
  4. Transport
    1. Aanvoer
    2. Afvoer (waarbij VKI desgewenst automatisch per email naar afnemer wordt gezonden)
    3. Ontbrekende transporten doorzetten
    4. Overzicht van transporten in de app
  5. Medicatie
    1. Vastleggen van medicijnmeldingen per dier of per groep
    2. Bijhouden van medicijnvoorraad
  6. Sterfte
    1. Sterfte met of zonder oorzaak
  7. Merk vervanging
    1. Merk vervangen
    2. Merk vervangen als beide oormerken kwijt zijn (wordt later aan vermiste dieren gekoppeld)
  8. Kenmerken
    Maak zelf kenmerken aan en leg de gegevens hiervan vast. Er zijn drie typen kenmerken:
    1. Beschrijvend
    2. Waarde
    3. Locatie (GPS coordinaten)
  9. Paspoort
    1. Alle gegevens van een dier raadplegen in de app, overal, op elk moment
  10. Monsters (Stalen)
    Maak documenten aan voor
    1. Melkmeting
    2. Bloed tappen
    3. Genetische metingen (haar, vlees)
    4. Andere monsters
  11. Instellingen
    Zet het menu van de app naar je hand, zodat je alleen de functies ziet die je wilt gebruiken.

12. Mededelingen
    1. Alle I&R fouten direct in het scherm van je app, met de mogelijkheid om ze gelijk te corrigeren
    2. Ontbrekende aan/afvoeren in je scherm o Mogelijkheid om meldingen ongedaan te maken of te herstellen
  13. Account
    Bij deze app hoort ook een online account, dat je via iedere browser kan benaderen. Hier kan je alles wat je ook in de app kan. Dus invoer van gegevens via de website is mogelijk. Verder zie je onder meer:
    1. Aanmaken Herinneringen – je kan in de app meldingen ontvangen dat je bepaalde taken moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Q-koorts enting, die op precies dezelfde datum als een jaar eerder moet gebeuren. Of een herinnering dat een dier op uierontsteking nagekeken moet worden.
    2. Rapporten – de rapporten hebben een flinke opfrisbeurt gehad. Je kan nu veel gegevens beter bekijken. Ook zijn er nieuwe rapporten bijgekomen, zoals afstammingskaart en productiegegevens.
    3. Selectie Bestanden – je kan nu automatisch selectiebestanden aanmaken. Hiermee kan je via de app dieren uitselecteren. Als je bijvoorbeeld melkvee hebt, kan je bij ieder dier in de melkstal een melding krijgen als de melk hiervan separaat moet worden gehouden.
    4. Upload gegevens – er zijn diverse mogelijkheden om gegevens die in een CSV of Excel file staan zelf te uploaden. Schuif (“drag and drop”) de file in de browser en de gegevens worden verwerkt.
  14. Helpdesk
    1. Zoeken naar antwoorden op je vragen vanaf je telefoon of PC
    2. Hoe doe ik..
    3. Tips en adviezen
    4. Contact via email, whatsapp, Facebook of (indien dringend) telefonisch
    5. 7 x 24 uur bereikbaar
  15. Video instructies
    Als je meer gebruik wilt maken van de diensten van Litams, kan je video’s raadplegen en zo leren hoe je nieuwe functies kan gebruiken.