Vanaf 1 april 2021 moeten geitenhouder met 25 of meer geiten antibioticagebruik melden. Het gaat daarbij om geiten voor de fokkerij of productie van melk of vlees.  De melding bestaat uit twee delen:

1. Jouw dierenarts meldt in een databank hoeveel antibiotica je hebt ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

2. Per dier moet je datum, hoeveelheid, medicatie en batch nummer vastleggen. Met de Litams app leg je dat gelijk en makkelijk vast. Zie deze video.