Eén van de grote voordelen van Litams is dat je niets hoeft af te drukken (behalve je VKI formulier, maar ook daar werken we hard aan een volledig digitale informatiestroom). Uiteraard kan je wel alles afdrukken. Hieronder beschrijven we de mogelijkheden.

1. Niets afdrukken

Indien je de meldingen gelijk vanuit de app verwerkt, dan is er geen transportdocument meer nodig. Dus een veevervoerder heeft geen geprint transportdocument nodig indien jij de afvoer voor vertrek doorzet vanuit de app. De transport gegevens staan dan bij I&R geregistreerd. Dit is wettelijk voldoende.

Ook andere documenten hoef je niet te printen want Litams bewaart je dier historie. Dus als er ooit een controle komt, kan je alle gegevens zo opvragen.

2. Scanlijst afdrukken

Veel mensen willen de gescande nummers afdrukken met een Bluetooth printer. Dan krijg je een soort kassabon met levensnummers. Dat is bij Litams niet nodig. Dus zo bespaar je kosten. Ook voor veehandelaren hebben we een betere oplossing.

Wil je toch zo'n Bluetooth printer, neem dan contact met ons op. We kunnen deze leveren en aansluiten op je reader.

3. Vervoersdocumenten en VKI

In je account vindt je de vervoersdocumenten en VKI als pdf. Deze kan je downloaden en afdrukken.

4. Lijsten printen

Alle andere lijsten en formulieren kan je als csv of excel file downloaden. Hierna kan je de lijsten afdrukken. (Het grote voordeel van excel is dat je tal van statistische analyses kan doen).