Samenvatting:

1. I&R heeft geen register van buitenlandse UBNs. Een melding van/naar het buitenland loopt via een andere database (Traces). I&R maakt slechts melding van "import" of "Export".
  2. Om een import/.export melding aan te maken, gebruik je UBN = 999 als UBN van herkomst of bestemming. De Litams helpdesk krijgt dan een bericht en zet de melding door

In verband met wijzigingen in het verstrekken van gegevens voor import en export, passen wij de app binnenkort aan op dit punt. Hierna kan je de import en export melding volledig zelfstandig afhandelen.