Je kan van ieder dier dat op je bedrijf geboren wordt de vader(s) vastleggen. Er zijn drie manieren:

1. Middels een dekmelding

2. Bij de geboorte

3. Door de gegevens via een excel sheet toe te voegen

Dekmelding

De dekmelding is de eenvoudigste en beste methode. Op het moment dat je een of meer mannelijke dieren bij een groep vrouwelijke dieren doet, maak je een dekmelding aan. Dek je 1-op-1 of gebruik je KI? Dan gebruik je hetzelfde menu op de app, maar dan het tabblad voor individuele dieren.

Klik hier voor meer informatie.

Geboorte

Leg je de vader liever vast op het moment van geboorte? Dat kan. Ga naar instellingen > geboorte menu opties >  vink vastleggen vader aan. Bij iedere moeder die je nu kiest, vraagt de app gelijk ook de vader. Hierna kan je de nakomelingen er aan koppelen en de geboortedatum vastleggen. Hier lees je daar meer over.

Excel sheet

Je kan achteraf ook gegevens toevoegen (of corrigeren) door deze excel sheet in te vullen en te uploaden.