1. Naam, adres, email, telefoon en UBN(s) aan Litams doorgeven.
    Dat kan op 5verschillende manieren:
    1. Stuur een email naar app@litams.com. Je krijgt gelijk reactie en kan aan de slag
    2. Downloadt de app via Apple  /  Android  en registreer jezelf.
    3. Stuur naam en adres per email naar info@litams.com
    4. Per telefoon of whatsapp naar 0638928310
    5. Via dit inschrijfformulier
  2. Download Litams app. Na aanmelding ontvang je inloggegevens en kan je de app gebruiken.
    De stallijst staat in je app. Om deze er in te krijgen is OF een machtiging bij RVO nodig, EN/OF een excel sheet met alle diergegvens (Die wij gratis voor je in de app plaatsen):
    1. Machtiging aanmaken bij I&R - hier lees je hoe
    2. Heb je historische diergegevens die je wilt overzetten naar Litams? We importeren dat graag voor je (gratis service)
      1. Stuur gegevens op basis van bijgevoegde excel template naar info@litams.com, of
      2. Download gegevens uit EGAM, Falcoo of Belexpert en stuur naar info@litams.com, of
      3. Maak een afspraak voor overzetten gegevens door Litams
  3. Ben je een zuivel producerend bedrijf? Maak dan een Q-lip (Z-net) machtiging aan. Hier lees je hoe.
  4. Bij het abonnement hoort een incasso machtiging. Door je bankrekening aan Litams te verstekken ga je akkoord met de maandelijkse incasso van het abonnementsgeld. Hier lees je meer over incasso
  5. Heb je een HCR (reader) nodig? Bestel er eentje (of meer dan 1) bij Litams.
  6. Bekijk onze instructie videos op YouTube.
  7. Noteer onze contactgegevens voor vragen, hulp en ondersteuning.
  8. Advies: oefen een paar keer met de app en de reader, zodat als je de eerste keer tussen de dieren staat, je snel, foutloos en eenvoudig de gegevens kan verwerken.

Inloggen op je app

We hebben je login naam en wachtwoord per email toegezonden. (Niet ontvangen?). Hiermee kan je inloggen op de Litams app (download Apple  /  Android), het bijbehorende online account en helpdesk. Met de app kan je steeds meer gegevens verwerken en bekijken. Je kan de app op net zoveel apparaten gebruiken als je wilt. Daar zitten geen extra kosten aan verbonden. Hier lees je meer.

App updates

Zo’n tien keer per jaar publiceren we een nieuwe versie van de app. In iedere nieuwe versie zitten verbeteringen en uitbreidingen. Je kan hier nalezen wat je momenteel allemaal kan met de app. Zie je mogelijkheden tot verbetering? Laat het ons weten.

Android, Apple, en .... HCR

De app werkt op vrijwel ieder Android apparaat. De app is ook beschikbaar voor iOS (Apple). We gebruiken de app verder op onze HCRs. HCR = Handheld Connected Reader. Dit is een robuuste mobiele telefoon met ingebouwde reader. Er is een krachtige C1 en een aantrekkelijke C9. Je krijgt twee jaar garantie bij aankoop. Maar je kan bij Litams ook huren, dan heb je zelfs levenslange garantie. We hebben diverse modellen. Klik hier voor meer informatie.

Aanbiedingen in onze webshop

I&R

Heb je Litams reeds gemachtigd voor I&R? Zorg dat je machtiging ook van toepassing is op oormerken en aanvragen informatieprodukten. Hier lees je hoe.

VKI

Je kan zowel vooraf als op moment van afvoer een VKI aanmaken. Vul je VKI eenmalig in, dan doen wij de rest. Hier lees je hoe.

Groepen & Kenmerken

Groepen zijn de lokaties op je bedrijf waar je vee is: pot1, hok3, stal rechtsachter, weiland naast de dijk, enzovoorts. Groepen zijn niet kenmerken! Door groepen als lokaties te gebruiken en de andere kenmerken via het app menu vast te leggen, krijg je de meest waardevolle inzichten. Lees dit artikel, zodat je optimaal gebruik kan maken van groepen en kenmerken.

Aanvoer, Afvoer en Stallijst

Je kan op vier verschillende manieren dieren aanvoeren. Je kan op drie manieren afvoeren. Je kan op drie manieren geboortemeldingen aanmaken. Verdiep je in de mogelijkheden en kies de mogelijkheden die het beste bij jou passen. Lees deze bladzijde uit onze on-line handleiding.

Alles via de app!

Zorg dat je alle meldingen via de Litams app vastlegt. Hier lees je waarom.

Meer Weten?

Bezoek onze online helpdesk.

Nog even kort de spelregels:

• Bellen? Alleen als het urgent is. Bel met 06 38928310
  • Whatsappen? Ja graag op 06 38928310, Zeker als het dringend is. Anders liever per email naar support@litams.com.
  • Brief RVO ontvangen? Stuur 'm door naar support@litams.com
  • Raadpleeg altijd eerst help.litams.com als je vragen hebt
  • Lees ons support beleid hier.

Zo werkt de helpdesk.