Oormerk vervangen

Oormerken vervang je als er 1 kapot of uitgevallen is. Het kan ook voorkomen dat beide oormerken weg zijn. Dan kun je (1) een nieuwe geboortemelding doen of (2) een hermerking op een vermist dier doen. Hier lees je meer over beide oormerken kwijt.

NB - je mag hermerken met een ander nummer. Je hoeft dus niet hetzelfe nummer bij te bestellen. Als je met de app de hermerk melding ingeeft (dwz oude (werk)nummer; nieuwe levensnummer) dan is de traceerbaarheid gewaarborgd.

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar oormerk vervangen.
  • Selecteer / scan het oude oormerk van het dier.
  • Vul het nieuwe oornummer handmatig in (landcode NL = 528, deze ook invullen!) OF scan het nieuwe oornummer van het dier. (Scannen is altijd foutloos)
  • Selecteer de datum van hermerken.
  • Klik op opslaan.
  • Foutje gemaakt? Klik op annuleren en begin opnieuw bij stap 1.