Conditiescore

Conditiescore is een score van o tot 5, instappen van 0,5. Het geeft aan hoe de conditie van de ooi is om gedekt te worden. Ooien met een conditiescore van 3,5 - 4,0 zijn aanmerkelijk vruchtbaarder en produceren meer lammeren dan ooien die te mager of te dik zijn. Hier lees je meer.

Conditiescore vastleggen

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Reproductie.
  • Klik vervolgens op Conditiescore.
Groepen
Individueel dier
  • Standaard wordt het menu geopend als ‘groep’.
  • Selecteer de groep.
  • Selecteer de conditiescore die je toe wil kennen aan je groep.
  • Selecteer de datum van vaststelling conditiescore.
  • Wil je nog een groep scoren op conditie? Klik dan op opslaan en volgende.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en sluiten.
  • Klik op Alias om een conditiescore per dier toe te kennen.
  • Selecteer / scan het dier.
  • Selecteer de conditiescore die je toe wil kennen aan je dier.
  • Selecteer de datum van vaststelling conditiescore.
  • Wil je nog een groep scoren op conditie? Klik dan op opslaan en volgende.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en sluiten.

Nog handiger is het de conditie vast te leggen met een automatische weegschaal. We leggen je graag uit hoe dat werkt. Email ons op info@litams.com.