De C1 is een erg goede reader, maar de ingebouwde telefoon draait helaas op Android 4.4. Deze versie wordt door Google sinds eind 2018 niet langer ondersteund. De beveiligingseisen voor internetverkeer stellen steeds hogere eisen aan de software en daarom dienen alle mobiele telefoons tenminste Android 5.1 of hoger te hebben. Er is geen upgrade pad voor apparaten met Android 4.4. of lager naar Android 5.1.....

Wie dus een telefoon (of, indit geval, reader) heeft met Android 4.4 of lager (en zelfs Android 5.0 of lager) zal dus van hardware moeten veranderen.

Omdat de C1 een dure aanschaf voor je is geweest, hebben we een omleiding gemaakt ("proxy server") zodat we de berichten van en naar de C1 kunnen voorbehandelen. Hierdoor kan de C1 nog wel gebruikt worden.

Deze "proxy server" kan echter slechts één gebruiker tegelijk afhandelen. Voor ieder bericht is tijd nodig. Bovendien kan je niet meer dan 100 berichten tegelijk aanbieden.

Als je met deze beperkingen rekening houdt, kan je de C1 goed blijven gebruiken.

Uiteraard is dit geen blijvende oplossing. We hebben daarom een leverancier opdracht gegeven een opvolger van de C1 te ontwikkelen. Dat is de C9. Deze verwachten we in 2020 te gaan uitleveren. Alle klanten die een C1 hebben, krijgen van ons een scherpe aanbieding om de C1 om te ruilen voor een C9.

Lees ook: veel voorkomende problemen met een C1 en hoe je die kan oplossen.