In het volgende filmpje laten we zien hoe je een groep afvoert (met VKI) terijl het adres van bestemming nog niet in je adresboek staat.

Klik hier voor dit stuk van de handleiding.

Enkele handige tips

1. Aanvoer

Je kan dieren in een nieuwe groep plaatsen, of toevoegen aan een bestaande groep. Maar je moet een groep kiezen.

Scan de nummers. Of voer het 15-cijferige nummer in (waarbij NL = 528).

Geslacht (sexe) is verplicht.

UBN van herkomst is verplicht. Als UBN (nog) niet in je adresbokek staat dan kan je via "Nieuw UBN" een adres toevoegen.

2. Afvoer

Je kan vooraf een groep maken. Als je wilt kan je daarvan al, voorafgaande aan de afvoer, een VKI document van maken. Dat is makkelijk, want je kan dit formulier een dag van te voren reeds maken en klaarleggen voor de transporteur. De afvoer kan je tot 7 dagen na het transport nog boeken.

Het is ook mogelijk de dieren te scannen of te kiezen in de app op het moment van afvoer. Als je de groep afvoert kan je met de knop "VKI" een VKI aanmaken, dat voor je klaar wordt gezet op de server.