Hieronder staan de storingen ("bugs") vermeld. Daaronder staan functionele problemen, dat zijn zaken die wel werken, maar handiger kunnen. Voor individuele zaken, log in en bekijk je tickets.

Upload breekt af

De app op de reader werkt op basis van een zogenaamde offline versie. Waarbij de app op je telefoon geen gegevens vasthoudt en alles altijd actueel met de server uitwisselt, houdt de reader alle gegevens vast totdat je op "Upload" klikt. Op dat moment verwerkt de server alle gegevens van de reader en daarna wordt de reader van de meest actuele gegevens op de server voorzien. Soms komt het voor dat de upload afbreekt. De ingescande gegevens worden dan niet door de server ontvangen. Dit kan twee oorzaken hebben: de verbinding neemt teveel tijd in beslag of de gegevens zijn inconsistent.

Als het eerste probleem zich voordoet (het duurt te lang) dan is de simpelste oplossing: zoek een plek waar je veel bandbreedte hebt, zoals thuis met wifi of buiten de stal met 4G. Probeer het dan opnieuw. Als het tweede probleem zich voordoet (inconsistente data) dan hebben we sinds maart 2021 de mogelijkheid een extra sync mogelijkheid toe te voegen aan je reader. Neem hiervoor contact met de helpdesk op,

Email 11 november 2020

We hebben ontdekt dat er iets fout gaat in de communicatie tussen Litams en RVO, waardoor Litams hermerkte nummers importeert, zelfs als de hermerking buiten Litams uitgevoerd is. Dit *kan* er toe leiden dat er meer levensnummers op je stallijst staan dan dat je dieren hebt, omdat hermerkte nummers twee keer op de stallijst *kunnen* staan. Uiteraard horen slechts de nieuwe, omgenummerde levensnummers op de stallijst te verschijnen.

Deze fout heeft geen gevolgen voor het functioneren van de app of het vastleggen van diergegevens. Indien deze fout zich voordoet, dan zal je zien dat het totaal aantal dieren in een groep hoger wordt weergegeven, dan werkelijk het geval is. Het kan ook tot IC ("inconsistente) meldingen bij I&R leiden (die kostenloos hersteld worden). De belangrijkste consequentie van deze fout is dat het vooral verwarring geeft.

Samen met RVO werken we nu aan een oplossing, zodat dit niet meer kan gebeuren. Daarbij zullen we ook een filter maken dat hermerkingen van de stallijst verwijderd en deze nummers "inactief" maakt. Zodra dit uitgevoerd is, laten we het weten.

Je hoeft verder geen actie te ondernemen. Met deze email willen we slechts laten weten dat als je ziet dat er te veel nummers op je stallijst staan, dat we dit weten en dat we aan de oplossing werken.

In de tussentijd bieden we onze excuses aan voor de verwarring die dit kan veroorzaken.

Storingen ("bugs")

De volgende storingen zijn bij ons bekend:

• Drachtig melden per groep - aantal embryos wordt niet vastgelegd
  • Medicijnen - niet elke medicijnmelding wordt in overzicht getoond [LM-421]
  • VID (bijv. borstnummer) niet zichtbaar in app [LM-391]
  • Vermist op basis van x maanden niet gecand
  • Runderen melden naar I&R
  • Vooraad medicijnen corrigeren
  • C9 maakt bij scanfout een levensnummer van 15x0 aan