Je kan handmatig, semi-automatisch of auaotmatisch wegen en sorteren. Dit regel je in de instellingen en in de app.

• Handmatig = ieder dier krijgt handmatig toegang tot de weegkooi, wordt gewogen en daarna handmatig gesorteerd
  • Semi-automatisch = jij bedient de toegang tot de weegkooi (vanuit de app). Als je op "voordeur sluiten" drukt, start de weegsessie wen wordt dier automatisch gesorteerd
  • Automatisch = zowel de toegang als de uitgang van de weegkooi worden door de computer gestuurd.

Instellingen

Zowel in je account, als in de app kan je de instellingen aanpassen:

• De knop "Automatisch Wegen" moet AAN staan om de app te laten verbinden met de ADS of ConnectBox
  • Het DeviceID wordt door Litams toegekend. Dit id niet veranderen!
  • Het aantal uitgangen is het aantal sorteermogelijkheden dat jouw opstelling heeft.
  • Sluit ingang bij gewicht  = dit is de drempelwaarde waarBOVEN de toegangsdeur tot de weegkooi dicht gaat.
  • Zet "Sluit ingang bij gewicht" op 999 KG als je handmatig of semi-automatisch wilt wegen
  • Sluit uigang bij gewicht = de drempelwaarde waarONDER de uigang van de weegkooi sluit, en dus de voordeur weer open gaat
  • Zet "Sluit uitgang bij gewicht" op 0 (nul) als je handmatig of semi-automatisch wilt wegen

Wifi

De ADS heeft een wifi verbinding nodig om rechtstreeks met de server te communiceren. Wifi kan verzorgd worden door:

• de ADS met de hotspot op je telefoon te verbinden
  • de ADS te verbinden met het wifi netwerk in de stal

Heb je geen wifi in de stal? Dan kan Litams dat leveren vanaf EUR 8,- per maand.

ADS aan zetten

Gebruik de inschakel procedure die van toepassing is op het model ADS dat je gebruikt. Is dat een Litams ADS? Dan is de procedure:

• Stroom aansluiten
  • Wifi aan zetten (indien nodig)
  • Kast aan zetten
  • Weegunit (onder de kast) aan zetten
  • Na ongeveer 1 minuut zou ADS met wifi verbonden moeten zijn.

Wegen

Sorteren

Om te sorteren, kan je de sorteercriteria gebruiken.

We gebruiken de weegschaal (mede) als een sensor om vast te stellen of er een dier de weegkooi instapt. Dus ook als je de ADS alleen gebruikt om te sorteren, wordt ieder dier toch gewogen.