Super handige functie bespaart je veel werk en fouten.

"Vervoer doorzetten" is één van die super handige functies in de app. Het werkt als volgt:

1. Als er een voorlopige melding bij I&R klaar staat, klik je op knop "Voorlopige meldingen I&R ophalen"
   ==> De app gaat bij I&R de voorlopige meldingen ophalen. Afhaneklijk van het aantal meldingen kan dit enkele seconden tot enkele minuten duren. Hierna opent de app de pagina met de door te zetten meldingen.

2. Controleer de gegevens. Als het klopt, voer je de dieren af of aan. Klaar!

Let op:  elke vrijdag halen we automatisch alle voorlopige meldingen op en plaatsen die in je app. De levensnummers die een andere partij heeft aan- of afgevoerd zijn dan in je app "gereserveerd".  Bij het doorzetten (of afwijzen) van de voorlopige melding komen ze vrij.

TOELICHTING

Waarom "vervoer doorzetten"?

Met "vervoer doorzetten" los je de volgende situaties eenvoudig op:

1. Je krijgt bericht via de I&R app dat er voorlopige meldingen zijn.
  2. Handelaar haalt vee op, en "laat nog weten" naar welke UBNs de dieren afgevoerd moeten worden. Vaak wordt de afvoer verdeeld over verschillende UBNs. Zodra de handelaar de meldingen bij I&R heeft gedaan, dan kan je de bijbehorende afvoeren precies goed (= juiste datum, juiste UBN, juiste levensnummers) ingeven
  3. Je hebt dieren aangevoerd, zonder aanvoer melding. Gelukkig heeft de afvoerende partij de dieren bij I&R afgevoerd.

Gegevens in je app laden

De functie "vervoer doorzetten" werkt in alle gevallen dat er een "Voorlopige Melding" bij I&R aangemaakt is. Nadat de andere partij deze melding heeft gemaakt, kan je de voorlopige melding in je app opvragen. Dat kan via de knop op het dashboard van je PC:

Of via de knop op de home pagina van de app op je telefoon:

Vervoer doorzetten

De meldingen vind je bij Vervoer > Vervoeroverzicht:

Alle gegevens zijn reeds voor je ingevoerd, dus als de melding klopt kan je met een simpele klik de gegevens verwerken.

Aanvoer

Als je via "vervoer doorzetten" een aanvoer doet, dan plaatsen we de aangevoerde dieren in een nieuwe groep met de datum van handeling als naam (= dd-mmm-jjjj). Via groepen samenvoegen kan je de dieren aan bestaande groepen toevoegen.