Wil je met Litams aan de slag? Dat kan in vijf super eenvoudige stappen:

Stap1. Kies abonnement

We bieden verschillende abonnementen aan.

Of bekijk onze aanbiedingen.

• Tot 50 dieren? Dan adviseren we APP
  • Tot 250 dieren? Dan adviseren we COMFORT
  • Tot 2000 dieren? Dan adviseren we PRO
  • Meer dan 2000 dieren? Dan adviseren we PRO-XL
  • Handel je in vee? Of heb je een slachthuis?  Dan adviseren we HTV. (Ook geschikt voor transporteurs en import/export van levend vee).

Weet je het nog niet? Kies dan APP. Je kan op ieder moment van abonnement wijzigen.

(en, ja, opzeggen kan ook op ieder moment, zonder opzegtermijn).

Stap 2. Kies reader

Heb je een reader nodig?

In veel gevallen is een reader  niet nodig! Je kan het ook vaak met alleen de app af. Lees ons advies.

• Bij COMFORT krijg je de reader van Litams "ter beschikking". Deze maakt onderdeel van het abonnement uit.
  • Bij PRO, PRO-XL of HTV kan je een reader kopen, huren of huurkopen. Klik hier om ons actuele reader aanbod te bekijken

Stap 3. Plaats bestelling

Vul dit formulier in en plaats je bestelling.

Je loopt geen risico.

• Je mag tot vier weken na ontvangst de spullen terugsturen met volledige creditering.
  • Daarna kan je op elk moment je abonnement beëindigen.
  • Als je huurkoop kiest, nemen we bij beëindiging de reader terug en betaal je alleen de huurtermijnen.

We sturen na aanmelding je de inlog gegevens voor de app. Met deze gegevens kan je inloggen op:

• de app (op net zoveel apparaten als je wilt, dus ook familie, medewerkers en stagiaires kunnen de app gebruiken)
  • je account (waar je lijsten, formulieren, de stallijst, het bedrijfsregister en analyse en selectie software vindt)
  • de helpdesk (waar de handleiding, handige tips en andere adviezen staan. Je kan hier ook tickets aanmaken).

Je kan nu met de app aan de slag. Maar om optimaal gebruik te maken van de app adviseren we 1 of 2 verdere stappen:

Stap 4. Machtig Litams bij I&R

Maak een machtiging aan bij I&R, zodat al je meldingen (voor zover die I&R plichtig zijn) gelijk vanuit de app doorgezet kunnen worden.

Hier lees je hoe je dat doet.

Stap 5. Dier Historie (Optioneel)

Heb je dier gegevens vastgelegd in excel, of een ander dier-management pakket?

Dan zetten wij de gegevens voor je over. Dit is een gratis dienst.

Als de stallijst niet beschikbaar is, dan kunnen we ook de stallijst langs andere wegen samenstellen. Neem daarvoor met Litams contact op.

Om optimaal van de diensten van Litams gebruik te maken adviseren we:

Stallijst - zorg dat de volgende gegevens ingevuld zijn:

• levensnummers
  • diersoort
  • geboortedatum
  • 'geslacht (sexe)

VKI - hier lees je hoe je het VKI formulier kan aanmaken. Als dit formulier is aangemaakt, kan je het steeds automatisch laten invullen door de app.

Groepen - we raden je aan goed kennis te nemen van de filosofie achter de groepen. Als je dit goed opzet, heb je er veel profijt van.