De reader is makkelijk - je kiest de functie, scant het nummer (of de nummers) en je bent klaar. Vandaar ons motto: Bliep...Bliep, Klaar!

Maar je hebt de reader niet altijd bij je. Het is mogelijk om alle meldingen ook zonder reader te doen. Je kan namelijk alle meldingen direct vastleggen met de app op je telefoon (smartphone).  Dat is makkelijk:

- als je even iets wilt melden en de reader ligt ergens anders

- als je personeel of stagiaires hebt

- als de batterij van de reader leeg is

- als de vrachtwagen wil vertrekken maar je moet nog een transport en VKI document aanmaken.

Hoe meldt je via de app?

We gaan er van uit dat je de app op je telefoon geinstalleerd hebt. Zo niet, dan kan je de app in de Playstore op je telefoon vinden (zoek op "Litams"). Of klik op deze links: Apple / Android. Je moet alleen de eerste keer inloggen op je app. De inlogggevens heb je van Litams ontvangen. Om de app goed te kunnen gebruiken, heb je Wifi of 4G nodig.

Klik op het icoon ("hamburger") voor het menu. Maak een keuze uit het menu. Je kan via het "Select Animal" scherm het werknummer van het dier intikken. Als het dier gevonden is verschijnt het werknummer onder jouw ingave. Als je hier op klikt, verschijnt het hele werknummer ter controle.

Op deze manier kan je net zo zorgvuldig als met de reader (die bij het scannen altijd het juiste nummer terug ontvangt) gegevens verwerken.

We raden je daarom aan de app op je telefoon te installeren en vaak te gebruiken!