Bromtoon + rood nummer in de app - in je account staat een 999 nummer

Als je reader een nummer scant , maar dit rood in het scherm weergeeft + een bromtoon geeft, dan heb je een nummer gescand dat op je accordatielijst is geplaatst. Je ziet in het scherm van je reader een rood nummer. Op de stallijst en in de groep zie je een tijdelijk 999-nummer. Dat wordt vervangen door het juiste nummer zodra je dit accoordeert.

De accordatielijst helpt je fouten te voorkomen: je hebt namelijk een nummer gescand dat nog geen geboorte of aanvoer melding heeft. Om precies te zijn: een nummer dat de app niet kan terugvinden in de lijst met dieren die in de app staat. Ga naar je accordatielijst, selecteer het nummer(s) en geef het een geboorte of aanvoermelding. (Je kan het nummer ook gebruiken voor een hermerkmelding, of verwijderen).

Hoe weet ik dat ik een accordatiemelding heb?

Als je reader een nummer scant , maar dit rood in het scherm weergeeft + een bromtoon geeft, dan heb je een nummer gescand dat op je accordatielijst is geplaatst. Je ziet in het scherm van je reader een rood nummer. In je stallijst zie je een (tijdelijk) 999-nummer.

Op je stallijst verschijnt op dat moment een 999--- nummer, dat als tijdelijk nummer fungeert, totdat je het gescande nummer geaccordeerd hebt. (Accorderen is: of geboren melden; of aanvoeren; of hermerking of verwijderen).

(Werk je met een scanner op een verbonden apparaat, zoals weeg/sorteermachine, melkmachine of voermachine: dan plaatsen we nummers die daar gelezen worden + onbekend zijn ook op de accordatielijst).

Als een nummer op de accordatielijst wordt geplaatst, is dit eigenlijk een fout melding. Het nummer is namelijk nog niet aangevoerd of geboren gemeld. Je zal het nummer dus moeten accorderen.

Accorderen =

• geboren laten worden, of
  • aanvoeren (vanaf ander UBN), of
  • hermerken, of
  • verwijderen

Je accoordeert door het nummer of de nummers eerst te selecteren en daarna een aanvoer of geboortemelding aan te maken. Bij geboorte MOET je geslacht en geboortedatum invullen. Bij aanvoer MOET je UBN van herkomst invullen.

Bekijk dit korte instructiefilmpje.

Na het uitvoeren van een van deze acties, verdwijnt het bijbehorende (tijdelijke ) 999---nummer van je stallijst.

Hieronder leggen we uit hoe de accordatielijst werkt.

Een accordatie melding is een FOUT melding. Er is namelijk een fout op je stallijst ontdekt.

Een dier kan alleen op je stallijst staan, als het een AANVOER of GEBOORTE melding heeft. Dus als er een nummer wordt gescand waarvan geen aanvoer of geboortemelding bekend is, dan plaatsen we dit nummer op de accordatielijst.

Je kan gewoon doorscannen, en na afloop de accordatielijst raadplegen. Dat kan zowel in de app (reader/telefoon) als op de PC.

Nummers op de accordatielijst kan je een van de volgende vier behandelingen geven:

1. Geboren melden (makkelijk als je tijdens het geboortezeizoen enkele nummers vergeten bent te melden)
  2. Aanvoeren (makkelijk als je een aanvoer vergeten bent)
  3. Hermerken
  4. Afwijzen (X) - dit doe je als de dieren niet op jouw UBN horen. Zo kan je bijvoorbeeld voor iemand een lijstje met nummers scannen, en als dat geprint is, kan je de nummers weer verwijderen.

Probeer accordatie meldingen altijd onmiddellijk af te handelen, zodat je stallijst accuraat blijft.

Wil je meer weten? Klik dan hier