Als je veel gegevens van je dieren hebt, kan je die gebruiken om dieren te selecteren. Je kan selecteren op elk type gegeven:

• leeftijd
  • geslacht
  • ras
  • afstamming
  • voortplanting
  • gewichten en groei
  • melk gegevens
  • medicijn gebruik
  • enzovoorts

Het principe werkt als volgt:

1. Maak een selectie aan. Geef de selectie een "alert"

+ Voorbeeld: je zoekt alle dieren die de afgelopen zes maanden uierontsteking hebben gehad. Het alert noem je "controleer uier"

2. Scan dieren  --> Bij het scannen verschijnt in het scherm het alert, als het dier in de selectie zit.

+ Voorbeeld: scan dier 1 = geen alert; scan dier 2 = geen alert; scan dier 3 = "controleer uier" verschijnt in scherm. Dit dier heeft dus eerder dit jaar uieronsteking gehad.

Je kan selecties gebruiken in de app op je telefoon, op de reader, maar ook (via de ConnectBox) op een weeg-sorteermachine. Dit laatste werkt heel efficient. De dieren die een bepaald alert hebben, kan je naar een uitgang van de sorteermachine sturen.

In het volgende filmpje laten we zien hoe je nummers kan ingeven, om vervolgens een melding in de app te krijgen als je het dier scant (of werknummer intikt):