Veel veehouders benaderen Litams met een vraag over de reader. Bij Litams kan je readers kopen huren of huurkopen. Maar in veel gevallen heb je geen reader nodig. Dat komt door de slimme functies in de app.

Lees hieronder of je een reader nodig hebt. Misschien kan je veel geld besparen.....

Heb ik een reader nodig?

Bij alle software leveranciers is een reader noodzakelijk, maar bij Litams niet.

Litams kan je gebruiken zonder dat je een reader nodig hebt. Dat kan je veel geld schelen, maar in een aantal gevallen raden we aan dat je wel één van de Litams readers aanschaft (of huurt).

Wanneer heb je GEEN reader nodig?

Met de app kan je alles vastleggen. In vrijwel alle gevallen is het werknummer voldoende, dan weet de app welk dier je bedoelt. Er is slechts één uitzondering: als je dieren aanvoert, dan is een reader handig, tenzij de afvoerende partij de dieren al voor je scant (zie deze super-handige functie). Ook voor MPR (melk produktie registratie) en groepen maken is een reader handig. In alle andere gevallen kan je (als je dat wilt) zonder reader je dier-administratie bijhouden met de app op je telefoon. Je tikt het werknummer in en de app toont je het bijbehorende levensnummer. Dit is zowel van toepassing voor de dieren op je stallijst, als voor vrije oormerken.

Waarom is een reader WEL handig?

1. Een reader maakt nooit (tik-)fouten. Het nummer dat een reader leest, is altijd het juiste nummer. Door het oormerk te scannen, heb je altijd het juiste oormerk.

2. Als je naast veehouder ook handelt in vee, is een reader onmisbaar.

3. Wie veel (dieren heeft, zal vaak ook met een reader beter af zijn. Bij groepen maken werkt het scannen van dieren super snel, en bespaar je met de reader veel tijd. Lees dit artikel en bekijk deze video. Als je eenmaal groepen hebt, is het vastleggen van veel gegevens via de app (dus zonder reader) eenvoudig te doen. Zo kan je medicijnmeldingen per groep doen en zijn er nog heel veel andere handigheden in de app.

4. Tenslotte is een reader handig als je een onbetrouwbare stallijst hebt. De reader identificeert welke dieren wel en niet goed op je stallijst staan geregistreerd. De dieren die (nog) niet op je stallijst staan, kan je na het scannen alsnog toevoegen.

Kan je ook zonde reader werken?

Ja.  De vrije oormerken verschijnen namelijk ook in de app. Door bij geboorte of hermerken het werknummer van het vrije oormerk in te tikken, kies je het juiste oormerk uit je voorraad beschikbare oormerken.

Wil je foutloos veel gegevens verwerken?

Als je foutloos wilt werken en vele gegevens wilt vastleggen, dan is een reader belangrijk gereedschap. In de meeste gevallen is de C9 de beste keuze.

C9 (links) en C1 (rechts)

C9 = compact, gorilla scherm, goedkoop

C1 = krachtig, aansluiting stokantenne

Beide werken op Android 8.

Hoe kom ik aan een reader?

Bij Litams kan je readers kopen, huren of ter beschikking krijgen.

Heb je minder dan ongeveer 250 dieren en wil je wel een reader? Neem het COMFORT abonnement

Heb je meer dieren? Overweeg dan de koop van een reader: C1 (hier) of C9 (hier)

Je kan ook huren of huurkopen.

Stagiaires en medewerkers

Je hoeft niet voor iedere medewerker of stagiaire een reader aan te schaffen. Op de meeste bedrijven is één reader voldoende. Stagiaires en medewerkers kunnen namelijk met de app gegevens bekijken en toevoegen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan meer gebruikers per bedrijf. Je kan de app net zo vaak installeren als je wilt.

Klik hier om een abonnement aan te vragen.

Klik hier om de app drie maanden gratis te proberen