Met de App kan je wegen en sorteren. Je kan:

• handmatig wegen
  • handmatig selecteren
  • semi-automatisch wegen
  • automatisch wegen
  • automatisch wegen en/of selecteren

De keuze uit de mogelijkheden hierboven geef je in bij Instellingen:

Onderaan in hoofdmenu van de app vind je de Instellingen.

Kies "Wegen en Sorteren Instellingen"

In de afbeelding rechts staat automatisch wegen = AAN.

(Semi-)Automatisch Wegen En Sorteren

Als je bij Instellingen Automatisch Wegen = AAN zet, dan verwacht de app dat er een ADS met de server verbonden is. Iedere ADS heeft een uniek nummer, dat vindt je onder "Device ID".  De app legt automatisch verbinding met deze ADS. Bij Instellingen is ook vastgelegd:

• Het aantal uitgangen van de ADS
  • De drempelwaarde om de ingang van de weegkooi te sluiten.
    • Als je de ADS in semi-automatische modus wilt bedienen (dwz zelf de voordeur open en dicht doen) dan vul je hier een zeer hoog gewicht in, bijvoorbeeld 999 KG.
  • De drempelwaarde om de uitgang van de weegkooi te sluiten (als het dier de weegschaal uitloopt). Tegelijkertijd wordt de ingang geopend en kan het volgende dier er in.
    • Als je de ADS in zemo-automatische modus wilt gebruiken, vul hier dan 0 (nul) in.
  • Actie bij onleesbaar merk. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden. We adviseren "Apart zetten" in automatische modus en "Wachten" in Semi-Automatische modus.
    • Kies je "Apart zetten", geef dan ook de uitgang aan.

Sla de instellingen op. Deze worden aan je UBN gekoppeld en gelden dus voor alle gebruikers op dit UBN.

Sorteer criteria

In de app kan je sorteer criteria instellen op basis van gewicht EN/OF andere kenmerken. Je kan tal van criteria samenvoegen. Bijvoorbeeld, je wilt dieren selecteren op de volgende criteria:

• man, tot 34 KG of vrouw tot 32 KG
  • man 34 - 38 KG of vrouw 32 - 36 KG
  • man meer dan 38KG of vrouw meer dan 36 KG

In de app stel je criteria in, die je combineert per uitgang, waardoor mannetjes en vrouwtjes op het bijbehorende gewicht gecombineerd worden.

Het is ook mogelijk de selectiecriteria automatisch te laten verversen, waardoor wijzigingen vanzelf bij het sorteren verwerkt worden. Bijvoorbeeld als een van de criteria is "Buiten de Wachttijd" dan wordt de lijst met dieren buiten de wachttijd dagelijks automatisch geactualiseerd.

Bediening via de App

Als je na het invullen van de sorteer criteria op "Start" drukt, wordt er een sessie geopend. Je kan nu de voordeur van de ADS openen door op Start te drukken.

•  Het dier stapt in de weegkooi. De weegschaal ziet gewicht oplopen en sluit de voordeur als de drempelwaarde is bereikt. Heb je een zeer hoge drempelwaarde ingesteld, dan zal dit gewicht nooit bereikt worden en moet je de deur sluiten door op "Sluiten" te drukken.
  • Hierna leest de ADS het oormerk. Indien na 3 seconde nog geen oormerk gelezen is, zal de ADS de "no-read" instructie uitvoeren, dus dier apart zetten, of wachten totdat de gebruiker ingrijpt.
  • Het oormerk en het gewicht worden naar de server gestuurd. Deze stuurt de juiste uitgang terug:
  • 1 = rechtdoor
  • 2 = linksaf
  • 3 = rechtsaf
  • De app laat dit zien. De ADS voert de opdracht uit en opent de gekozen deur.

START

Opent de voordeur

SLUITEN

Sluit de voordeur en begint nieuwe weeg/sorteer sessie.

(Indien je een laag drempelgewicht voor sluiten voordeur hebt ingevuld, sluit de voordeur automatisch zodra de weegschaal dit drempelgewicht registreert).

PAUZE

De Pauze knop onderbreekt de sessie, zodat je bijvoorbeeld een oormerk kan vervangen of een andere handeling aan het dier kan verrichten. Zodra je opnieuw op Pauze klikt, gaat de sessie verder.

Tijdens het wegen

Tijdens het wegen kan je in het scherm van je app zien wat de ADS doet. Je ziet het levensnummer, het (stabiele) gewicht en de uitgang die de ADS gaat open zetten.

Boven in het scherm vind je diverse statistische gegevens.

Je kan de ADS bedienen door de knoppen START, SLUITEN en PAUZE te gebruiken.

Onbekende dier

Als de ADS een nummer leest dat niet op je stallijst voorkomt, dan wordt dit nummer op de accordatielijst geplaatst.  Ondertussen wordt een tijdelijk 999-nummer aangemaakt (zoals je hiernaast kan zien).

Hermerken

Als een dier geen electronisch leesbaar oormerk heeft, voert de ADS de opdracht uit die je bij Instellingen hebt ingegeven. Indien dat "wachten" is, handel dan als volgt:

1. druk eerst op PAUZE

2. Vervang oormerk

3. Klik op "Hermerken" in functiebalk van de app om het oude en nieuwe oormerk te registreren (of beter nog: doe dit met de HCR)

4. Klik opnieuw op PAUZE - dit heft de pauze-stand op en de ADS gaat nu gelijk verder.