Met de Litams app kan je een I&R check uitvoeren rechtstreeks vanaf je telefoon of reader.

Dat werkt als volgt:

1. Je scant de dieren met een van de functies, zoals "Aanvoer" of "Aanvoer via VVP".
  2. Bij elk gelezen oormerk doen wij gelijk vanuit de app een controle bij I&R of de dier gegevens correct zijn
  3. Zodra er een nummer tussen zit waarvan de geboortedatum ontbreekt, de exportwaardigheid afwezig is of er is een maatregel, dan krijg je een bericht in de app

Je ziet gelijk of er dieren bij zitten waarvan de veehouder nog geen geboortemelding heeft gedaan, of waarvan een andere afwijkende I&R status is (bijvoorbeeld dood of reeds afgevoerd). Ook zie je welke dieren een vervoerverbod (AAD) vlag hebben. Hierdoor kan je met de veehouder gelijk overleggen over het oplossen van deze I&R problemen.

De I&R check kan je overigens ook uitvoeren vanaf je PC of tablet.

Wil je de aangevoerde dieren sorteren, maar niet in de problemen komen vanwege de 21-dagen regeling? Gebruik dan de VVP functie. Hier lees je daar meer over.