De volledige dier-administratie in je broekzak.

1. Eenvoudig te gebruiken
  2. Alle I&R meldingen automatisch verzorgd ("Bliep, Bliep...Klaar!")
  3. Computer niet nodig
  4. Helpdesk 7x24

5. Alle gegevens overal beschikbaar

6. Selecteren

7. Papierloos, Snel, Betrouwbaar

8. 100% Precies

9. Deskundig: Wij weten alles van I&R en dat soort zaken

10. Vergelijk en je zal zien dat Litams de goedkoopste oplossing biedt

1.Eenvoudig te Gebruiken

De Litams app werkt zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus niet uren achter de computer te zitten of handgeschreven aantekeningen te verwerken. De app laat je alles vanaf je telefoon vastleggen, dus gelijk op het moment als je bij de dieren bent. Dezelfde app werkt ook op je reader (maar een reader is niet noodzakelijk).

2. Alle I&R meldingen automatisch verzorgd

Alle wettelijk verplichte meldingen voor I&R worden automatisch afgewikkeld. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen zorgen dat je de gebeurtenissen op je bedrijf vastlegt met de app. Aanvoer, verkoop, transport, geboorte, sterfte: alles verwerk je eenvoudig en snel.

3. Computeren hoeft niet

Bij Litams hoeft niemand achter de computer te zitten. Zodra je "Opslaan" ingeeft op de app, is alle informatie verwerkt. Alle apparatuur werkt volledig draadloos + onmiddellijk. Geen gedoe met kabeltjes, die zoek raken, of aangevreten worden. Geen te late meldingen meer!

4. Helpdesk 7x24

Heb je een foutje gemaakt? Klopt er iets niet? Heb je hulp nodig? Of een vraag over I&R? Litams biedt een snelle en goede service. Via onze helpdesk (help.litams.com), per email of per telefoon. Zeven dagen per week. En in vrijwel alle gevallen gratis.

5. Alle gegevens overal beschikbaar

Schapen of geiten? Of varkens? Met of zonder runderen? Voor alle diersoorten legt Litams de gegevens vast. Niet alleen de verplichte meldingen (zoals geboorte en afvoer) maar ook andere informatie zoals drachtig/gust, medicijn gebruik of conditiescore. Je kan tot 200 kenmerken per dier vastleggen. En je kan overal de status van ieder dier bekijken: bliep het oormerk en het paspoort verschijnt in het scherm van de app.

6. Selecteren

Selecteren is de snelste weg naar hogere opbrengsten. Daarom heeft Litams selecteren erg eenvoudig gemaakt. Je bepaalt zelf op welke kenmerken je wilt sorteren (bijvoorbeeld ooien zonder medicijngebruik gedurende de afgelopen 6 maanden en in laatste drie worpen meer dan in totaal 5 lammeren gespeend). De app geeft aan als het dier aan de criteria voldoet. Of gebruik onze automatische sorteermachine.

7. Papierloos, Snel, Betrouwbaar

Met Litams schrijf je niets meer op papiertjes. Alles verwerk je direct met de app. Omdat je de gegevens bij de bron vastlegt, neemt de betrouwbaarheid van je administratie enorm toe. Bovendien maken we van alle gegevens gelijk een back up.

8. 100% accuraat

Bij veel klanten heeft Litams zich bewezen als het enige systeem dat een sluitende administratie voor I&R oplevert. Dat komt doordat (a) je de gegevens bij de bron invoert, (b) onze dubbele software (app + server) alle fouten er uit filtert en gelijk aan je terugmeldt en (c) we tal van slimmigheden hebben ingebouwd, zoals de accordatielijst en super handige knop om voorlopige meldingen te verwerken.

9. Deskundig

Met meer dan 13 jaar ervaring is Litams zeer ervaren en deskundig. We zetten die kennis in voor onze klanten. We helpen klanten met tal van zaken. Van complexe I&R zaken tot mestboekhouding. Van medicijnbeheer tot bezwaarschriften. Van selecteren tot VKI. Van dracht tot slacht. Onze kennis valt onder het abonnement en is dus gratis beschikbaar voor klanten.

10. De goedkoopste

Zet je alle mogelijke oplossingen naast elkaar, dan zal je constateren dat Litams de goedkoopste is. Dat komt omdat de dienst van Litams er op gericht is jou het werk uit handen te nemen. Je bespaart honderden euro’s aan arbeid per jaar. Van jezelf, van je personeel maar ook van je adviseur(s), accountant en veearts. Je bespaart ook honderden (en misschien wel duizenden) euro's op boetes, omdat je altijd op tijd meldt. Mogelijk is echter de belangrijkste reden om voor Litams te kiezen dat je de informatie krijgt waarmee je de opbrengsten van je veestapel kan verhogen. Kosten, zoals sterfte, onvruchtbaarheid en zwakke bloedlijnen ga je fors verlagen. Je kan je kudde optimaliseren, zodat je sneller en gerichter je bedrijfsdoelen gaat halen.

Je hoeft geen software te kopen, want alle software, plus nog veel meer is inbegrepen in ons abonnement. Je hebt de keuze uit de volgende abonnementen:

APPHobby Houder (tot ongeveer 50 dieren)EUR 1,50 + 5 cent per dier per maandI&R + Medicijngebruik vanaf je telefoon
COMFORTKleine VeehouderEUR 12 per maand + 10 cent per dier per maandAlle software. Reader Inbegrepen! Gratis Helpdesk
HTVHandel, Transport, VerwerkingEUR 8 per maand + 3 cent per transactieAlle software. Gratis helpdesk
PROVeehouder, Handelaar of AbattoirEUR 8 per maand + 5 cent per dier per maandAlle software (reader kopen of huren)
PRO-XLGrote VeehouderEUR 1399Jaar lang PRO onbeperkt; Gratis helpdesk (reader kopen)

Litams is dus niet alleen de makkelijkste en de meest complete maar ook de goedkoopste oplossing.

Ga naar meer informatie over de abonnementen

Ga naar aanmeldings formulier

Neem contact op: info@litams.com of bel/whatsapp met 0638928310